CFD-mäklare

Lina Andersson
Lina Andersson
Lina Andersson
Skriven av
Lina Andersson

Lina har alltid gillat lite extra spänning när det kommit till trading. Hon säger själv det är för att kompensera hennes relativt tråkiga arbete på bank. Hennes val vid trading har därför ofta varit CFD:er. Men Lina har även erfarenhet av andra finansiella instrument.

Lina har tidigare arbetat på Swedbank och arbetar idag deltid på en annan av storbankerna, som hon kombinerar med sitt egna företag.

Lina skaffade sin examen från Göteborgs Universitet.

Uppdaterad:
11/18/2023
Redaktör:  
Eric Bergström
Eric Bergström
Redaktör
Eric Bergström

Eric är vår redaktör på InvestmentGuide.se och är vår mest aktiva trader. Det mesta av hans handel sker på kort tidshorisont och många gånger stänger han sina positioner innan börsen stänger. Eric är en mästare på teknisk analys och robothandel.

Eric försörjer sig själv på sin handel och ser arbetet med InvestmentGuide.se som en väldigt rolig sidosysselsättning.

Eric har en examen från Uppsala Universitet inom ekonomi.

Notera!
CFD som instrument har en hög risk. Det är inget för handlare som vill investera på längre sikt. Följande guide är för att ge insikt i vad CFD:er är, samt vad man skall tänka på när man väljer en mäklare. Texten skall inte ses som att vi uppmanar till handel med CFD-kontrakt. Nybörjare uppmanas använda demokonton först!

Sammanfattning av våra tankar

Avgiftsfri handel har visat sig vara fördelaktig, särskilt för aktiva handlare. Nybörjarvänliga plattformar erbjuder oumbärligt stöd, medan konkurrenskraftiga spreadar minskar handelskostnaderna. Trots CFD-handelns inneboende risker kan rätt mäklarval och strategier ge framgång. Snabba uttag och solid kryptoexpertis uppskattas även högt.

Bästa CFD-mäklare 2024 | jämförelse

När vi jämför mäklare är det inte bara är avgifterna som räknas, utan även plattformens stabilitet, kvaliteten på kundtjänsten och mäklarens allmänna rykte.

Kortfattad om CFD

Den här texten beskriver vad en handlare bör tänka på när man väljer mäklare för CFD-handel. Om du inte har full koll på vad instrumentet innebär kommer här först en kort förklaring:

CFD står för “Contract for Difference”. Det är ett finansiellt derivat som låter handlare spekulera i prisförändringar på olika marknader, som aktier, valutor eller råvaror, utan att faktiskt äga den underliggande tillgången.

Istället handlar du med avtal som representerar prisförändringen mellan ingångs- och utgångspunkten för ditt handel.

Medan CFD-handel kan erbjuda hög avkastning, medföljer den också betydande risker, särskilt på grund av användningen av hävstång.

En konceptbild som visar hur hävstång kan multiplicera vinsterna.

Hur fungerar CFD-mäklare?

Vid våra första steg inom CFD-handel var det inte alltid klart hur allt fungerade. I grunden låter CFD-handel dig spekulera i prisförändringar utan att behöva äga den aktuella tillgången.

Genom åren har jag lärt mig att val av mäklare spelar en avgörande roll för framgång. Mitt tips är att inte bli för investerad (om ni ursäktar ordvitsen) i en mäklare, utan våga byta om det inte känns helt rätt. Det har jag gjort, vilket har varit till gagn för min handelshistorik.

CFD-mäklare utan provision

Mäklare tjänar pengar när handlare gör transaktioner. Det är grunden i själva affärsmodellen. Antingen tar de en ren provision, eller så tjänar de pengar på en spread.

De flesta mäklare använder provision vid handel av aktier, men instrumenten forex (valuta), index, och råvaror istället har en spread.

Så om du t.ex. handlar med CFD-kontrakt på råvarupriser så handlar du tekniskt sett utan provision, men det är ändå inte “gratis”.

CFD-mäklare med lägsta spread

I våra handelsaktiviteter har spreaden ofta varit en avgörande faktor. En lägre spread kan minska handelskostnaderna avsevärt. På senare tid har jag verkligen börjat uppskatta mäklare som erbjuder konkurrenskraftiga spreadar.

CFD-mäklare för nybörjare

En kvinna instruerar en man i en skolmiljö

När jag först började utforska CFD-handel kändes det överväldigande. Därför har jag alltid uppskattat mäklare som erbjuder tydliga utbildningsresurser och intuitiva plattformar.

Att känna sig stöttad i början av handelsresan är oskattbart.

CFD-mäklare med gratis demokonto

Innan jag kände mig tillräckligt säker som CFD-handlare, använde jag demokonton. Att kunna pröva sina strategier utan att riskera riktiga pengar gav mig den tryggheten jag behövde för att dyka djupare in i handelsvärlden.

Vad är riskerna med CFD-mäklare?

Jag har känt på både upp- och nedgångarna i CFD-handel. Utan tvekan är det en riskfylld verksamhet, men med rätt kunskap och riskhanteringsstrategier, kan man navigera framgångsrikt.

Läs mer på vår sida om strategier vid CFD-handel.

CFD-mäklare med snabba uttag

Jag har stött på några mäklare som dröjer med uttag, och det kan vara frustrerande. Särskilt när du behöver dina medel snabbt. Därför har snabba uttag alltid varit högt upp på vår prioriteringslista när jag bytt till en ny mäklare.

CFD-mäklare för kryptovalutor

Den största hypen kring kryptovalutor har lagt sig. Som en långsiktig investering är det fortfarande alldeles för riskabelt. Men om man känner vart vindarna blåser kan kortsiktig handel löna sig.

Många mäklare erbjuder CFDs för kryptovalutor, med väldigt stor variation på spreads, beroende på vilken coin man handlar med. Här är det extra noga att vara uppmärksam och jämföra olika mäklare.

Bitcoin, Ethereum och Dogecoin

Vänligen notera att innehållet på denna webbplats enbart är till för informationsändamål och inte bör tolkas som finansiellt råd eller rekommendationer. Medan vi strävar efter att tillhandahålla korrekt och uppdaterad information, kan vi inte garantera dess fullständiga noggrannhet eller aktualitet. Investering och handel involverar risker, och det är viktigt att varje individ gör välgrundade beslut baserade på sin unika ekonomiska situation.

Vi rekommenderar starkt att du söker råd från en professionell finansiell rådgivare eller annan kvalificerad expert inom området innan du fattar några investeringsbeslut. Eventuella beslut baserade på den information som presenteras på denna webbplats görs på egen risk. Vi tar inget ansvar för eventuella förluster eller skador som kan uppstå direkt eller indirekt från innehållet på denna webbplats.

Om du väljer att använda de affiliate-länkar som presenteras här, får vi möjligtvis en provision. Dock påverkar detta inte vår opartiskhet eller integritet i våra rekommendationer och recensioner.